Zakaj je večplastna folija najboljša izolacija

Zakaj je večplastna folija najboljša izolacija

četrtek, 01. november 2018

Vsi vemo, kako pomembno je izolirati naše domove. Zaradi višanja računov za energijo si nihče ne želi, da bi se energija v domu zapravljala - izolacija nam pomaga ujeti toploto v hiši in jo ohranjati. Hkrati pa ima izolacija tudi v poletnih mesecih svoj namen, saj preprečuje toploti, da vstopa v vaš dom in ga ohranja hladnega. To pomeni, da porabimo manj denarja za elektriko, saj je manjša potreba po klimi ali po npr. ventilatorjih. Ena vrsta izolacije, o kateri ste morda slišali, je večplastna izolacija, ki ima odsevno plast. Ali naj jo namestite v vašem domu? Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je to najboljša izolacija.

Kaj je SuperFOIL večplastna izolacija?

Enostavno rečeno, večplastna izolacija je izolacija, sestavljena iz več slojev folije in zapolnjena s plastmi termo pene. Čeprav se večplastna izolacija pogosto uporablja na novih objektih, jo je mogoče vgraditi tudi v starejše stavbe. Ima večjo energetsko učinkovitost od mnogih tradicionalnih vrst izolacije, je enostavna za namestitev in ima številne uporabne lastnosti, kot so:

  1. 1. Kontrola vlage - preprečuje, da postane izolacija vlažna in ohranja učinkovitost.
  2. 2. Uporablja se lahko samostojno ali z drugo izolacijo.
  3. 3. Folijska plast odbija toploto, kar preprečuje uhajanje le-te iz zgradbe.
  4. 4. Je tanjša od tradicionalne izolacije, zaradi česar je primerna za stene, tla ali strop.

Trajnost

Odličen način, da postane vaš dom energijsko učinkovitejši je, da ga pravilno izolirate. To pomeni, da porabite manj energije in hkrati zmanjšate tudi izpust ogljika v ozračje ter zmanjšate onesnaževanje. Izolacija SuperFOIL je prijazna okolju, saj je izdelana iz 40 % recikliranih materialov. To pomeni, da ste lahko prepričani, da je vaša gradnja ali nadgradnja že obstoječega doma okolju prijazna - kolikor je le mogoče.

Izberite svojo raven

SuperFOIL večplastna izolacija se lahko uporabljena samostojno ali pa tudi v kombinaciji s tradicionalnimi izolacijami in prav tako doseže odličen rezultat. Če že imate nameščeno kakšno drugo izolacijo, se še vedno lahko doda SuperFOIL izolacija, saj ne zasede velikop prostora, hkrati pa to pomeni, da tudi starejše, najbolj prepišne hiše lahko postanejo tople in udobne.

Dolga življenjska doba

Ko namestite novo izolacijo, želite, da vaša naložba traja čim dlje. Zato bi morali izbrati SuperFOIL večplastno izolacijo za vašo strešno izolacijo. S pričakovano življenjsko dobo 50 let zdrži dlje kot veliko drugih tipov izolacij – zato lahko za vaš denar pridobite kar največ. Vredno je investirati v kakovosten proizvod, da dobite najboljše možne rezultate. Razlika je kmalu poplačana v obliki prihranka in varčevanja pri energiji.

Gradbeni predpisi

Če ste izbrali izolacijo za novogradnjo, potem želite tudi vedeti, da bo izpolnjevala standarde za gradnjo, tako da ne boste imeli zamud pri pridobivanju soglasij. SuperFOIL večplastna izolacija sledi vsem potrebnim predpisom in dovoljenjem – zato ob uporabi le-te ne boste obtičali ob čakanju na odobritve in dopolnjevanja.

Če razmišljate o vgradnji večplastne izolacije v vaš dom, smo vam v podjetju Globtrade Ljubljana na voljo na mobilni številki 040 710 189 ali pa na nam pošljite sporočilo na info@globtrade.si