Pogoji poslovanja


Splošni pogoji spletne trgovine globtrade.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino globtrade.si (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Globtrade Ljubljana d.o.o., Šmartinska ulica 130, 1000 Ljubljana, matična številka: 5620775000, davčna številka: SI95299513, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali globtrade.si).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine globtrade.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med globtrade.si in kupcem. 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje naročila).


 
Pritožbe in spori


Globtrade.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec z Globtrade Ljubljana d. o. o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 710 189 ali po elektronski pošti na info@globtrade.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@globtrade.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov


Skladno z zakonskimi normativi Globtrade Ljubljana d. o. o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Globtrade Ljubljana d. o. o., ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.