SF40 – Večplastna folijska izolacija

SuperFOIL SF40 je večplastna izolacija z EKSTRA zmogljivostmi. Je izjemno stroškovno učinkovita z 68 % večjo zmogljivostjo od standardne večplastne izolacije. SF40 prekaša R vrednosti vseh konkurenčnih produktov večplastne izolacije, garantirano! SuperFOIL SF40  združuje tehnične inovacije v 37 slojih in je zasnovana za visoko učinkovitost, za doseganje višjih R vrednosti, kot bi si pred tem upali pomisliti. Večja debelina v kombinaciji 37 slojev, izjemne reflektivne lastnosti in lastnosti zračne zapore dajejo izolaciji SuperFOIL SF40 ogromne prednosti pred tradicionalno (nerefleksivno) izolacijo.

SuperFOIL SF40 omogoča maksimalno učinkovito rabo prostora. SuperFOIL izolacije so narejene iz najmočnejših materialov, kar pripomore k lažji vgradnji in zmanjša odpad.

  • BBA certificirana z R vrednostjo 3,7 na strehi in 3,91 v stenah,
  • SF40 je potrjena s strani LABC,
  • ima CE certifikat za učinkovitost parne in vodne zapore,
  • ima v celoti tkana zunanja sloja folije, kar pripomore k lažji montaži in zmanjšuje odpad,
  • je izdelana iz 40 % recikliranih materialov in jo je mogoče reciklirati po koncu uporabe,
  • brez zdravju škodljivih sestavin, brez posebnih zahtev za vgradnjo in deponiranje ostankov,
  • kombinirane metode vgradnje dovoljujejo uporabo s katerokoli drugo obliko izolacije,
  • SF40 je testirana s testi po BS EN 12667, ISO8301 v BBA laboratoriju akreditiranem iz strani UKAS,
  • lahko se uporablja na strehi, stenah in tleh – tako pri novogradnjah kot tudi pri rekonstrukcijah.

Evropsko tehnično soglasje (ETS)

EU je v okviru ECPD 1989 OJ L106/1 predlagala razvoj novega tehničnega standarda, ki bo vključeval polno učinkovitost večslojnih izolacij v realnih pogojih, vključno s refleksivnimi lastnostmi in lastnostmi zračne zapore. To bo pripeljalo do nove CE oznake ali ETA klasifikacije.

Nameščanje NAD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL SF40 po tramovih. Pritrdite jo na razdalji najmanj 50 cm ali na toliko, kot narekujejo pogoji in pokrijte spojna mesta s SuperFOIL alu trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na zaključkih strehe odrežite SuperFOIL in jo zavijte okoli tramov do stenske izolacije ali stenske plošče, da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Vzporedno s tramovi pritrdite letve in položite paropropustno strešno podlago v skladu s proizvajalčevimi navodili.
4. Pritrdite strešne letve in opeke v skladu s proizvajalčevimi navodili.

Nameščanje POD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL izolacijo in začnite polagati pri vrhu strehe. Položite jo vodoravno preko tramov. Pritrdite jo na najmanj vsake 50 cm ali toliko, kot narekujejo pogoji in pokrijte spajanja s SuperFOIL trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na dnu strešne linije pričvrstite SuperFOIL SF40 direktno na lesen zaključek (tram, steno), da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Pritrdite letve prečno glede na tramove in zagotovite zračni žep med SuperFOIL izolacijo in zaključnim slojem (opažem, mavčnim ploščam). Pri mavčnih ploščah lahko letve nadomestijo nosilci/profili.

Za stene

Namestite vertikalne letve na steno tako, da so primerne za določen tip izolacije, ki se uporablja. Odrežite SuperFOIL na želene dimenzije, jo namestite horizontalno čez steno in jo s sponkami pritrdite na letve – na vsakih 5 do 10 cm. To ponovite za vsak sloj, vsi sloji pa se morajo prekrivati za najmanj 5 cm in biti prelepljeni z alu trakom. Nato namestite horizontalne letve in na koncu na njih pričvrstite ometne plošče.

OPIS SLOJEV
Ojačana, laminirana zunanja folija 2
Refleksivna folija, preplastena z aluminijem 13
Ločilni sloji iz termo pene 16
Krovni sloji iz 80 g/m2 6
Skupno število slojev 37
SPECIFIKACIJA VREDNOST
R-vrednost pri poševni strehi 3.7
R-vrednost pri stenah 3,91
Debelina po montaži 65 mm
Teža role 17.5 kg
Dimenzije pakirane role 1.5 m x 0,58 m
Dimenzije folije v roli 1.5 m x 10 m
Površina folije na rolo  15 m2