SFTV – Visokotehnološka folijska membrana

SuperFOIL SFTV je ultimativna vsestranska gradbena membrana za uporabo pri strehah, stenah in tleh. SFTV deluje kot vodna in parna zapora ter tudi kot radiacijska prepreka, ki zmanjša prehode toplote od sonca poleti in izboljšuje izolacijo stavbe pozimi. Odsevne lastnosti SFTV zelo pripomorejo pri izboljšanju U vrednosti gradbenega materiala, uporabljenega za gradnjo. Da bi dosegli maksimalno energetsko učinkovitost pri novogradnjah ali rekonstrukcijah, SFTV naredi idealno nepredušno plast, ki je primerna za uporabo na vseh delih stavbe.

  • je vodotesna, preprečuje prehod pare skozi stene, tla in stropove,
  • izboljša zrakotesnost vaše stavbe,
  • deluje kot radiacijska prepreka in se lahko uporablja za izboljšanje U vrednosti, tako pri novogradnjah, kot pri obnovah,
  • je parna zapora, ki omejuje prehod vlage v stavbo,
  • je primerna za vgradnjo v ostrešja in stene,
  • ima količnik propustnosti manjši od 1.0,
  • pripomore pri preprečevanju nastajanja plesni in vlažnih madežev.

Evropsko tehnično soglasje (ETS)

EU je v okviru ECPD 1989 OJ L106/1 predlagala razvoj novega tehničnega standarda, ki bo vključeval polno učinkovitost večslojnih izolacij v realnih pogojih, vključno s refleksivnimi lastnostmi in lastnostmi zračne zapore. To bo pripeljalo do nove CE oznake ali ETA klasifikacije.

Nameščanje SF TV

SF TV mora biti nameščena na »topli« strani izolacijske strukture, pri čemer je potrebno nameniti veliko pozornost, da so vsa prekrivanja in luknje učinkovito zatesnjene, kar omogoča stavbi, da je parotesna in še dodatno energijsko učinkovita. Pomembno je, da je SuperFOIL SFTV nameščena kot neprekinjena zapora, saj tako prepreči prehod pare, ki bi vstopala skozi steno ali streho.

Pritrjevanje in spajanje

Vsa prekrivanja se morajo prekrivati za najmanj 15 cm in biti prelepljena s SuperFOIL alu trakom. Posebno pozornost je potrebno posvetiti tesnjenju okoli prebodov. Na mestih, kjer je SFTV prekinjena zaradi gradbenih elementov, je potrebno zaključke prelepiti z alu trakom.


 

OPIS LASTNOSTI
Natezne lastnosti 238 / 227 N / 50 mm (po dolžini); 111 / 100 N / 50 mm (po širini)
Odpornost na zatrganje 179 N
Občutljivost na ogenj Razred "E"
Emisivnost 0.03
Zaščita pred vdorom vode W1
 
DIMENZIJE IN TEŽA VREDNOST
Širina 1.5 m
Dolžina 25 m / 50 m
Debelina 1 mm
Površina na rolo 37,5 m2 / 75 m2
Teža role 4,8 kg / 10,7 kg