Pet znakov slabo izoliranega doma

sreda, 03. oktober 2018

Mnoga stanovanja oz. hiše imajo slabo izolacijo. Če se preselite v nov dom, obstajajo nekateri očitni znaki, da je le-ta slabo izoliran, na katere je dobro biti pozoren. V slabo izoliranem domu pogosto čutite hlad ali pa nenadoma opazite precej višji račun za energijo. Obstaja pa nekaj bolj subtilnih (manj zaznavnih) znakov, ki kažejo na to, da je slaba izolacija tista, ki povzroča večjo porabo energije in slabšo kakovost življenja v domu.

 

 

Preberi več

Tri stvari, ki jih moramo razmisliti, ko gradimo energijsko učinkovit dom

sreda, 26. september 2018

Ne glede na to, ali gradite nov dom od začetka ali izvajate prenove na obstoječem premoženju, ne moremo zanikati, da prinaša vključevanje energetsko učinkovitih načrtovalskih načel v gradnje številne prednosti. Ne samo, da je takšen dom bolj trajnosten in boljši za planet, zmanjšanje porabe energije vam pomaga veliko prihraniti pri računu za električno energijo prihodnjih mesecih in letih.

 

 

Preberi več

Kako se folija obnaša kot učinkovit hišni izolator

ponedeljek, 17. september 2018


Verjetno ste že kdaj videli odeje iz folije, ki jih vsebujejo kompleti za prvo pomoč in nujne primere, da ohranjajo paciente tople. Folije se uporabljajo prav zato, ker imajo zelo dobre izolacijske lastnosti, hkrati pa so zelo tanek in lahek material.

Preberi več

Tri dejstva o večplastni izolaciji, ki navdušujejo

četrtek, 14. december 2017

Prvo dejstvo: NASA uporablja tehnologijo večplastnih izolacij za zaščito opreme in posadke v svojih vesoljskih plovilih.

Preberi več

Povečajte učinek klasične izolacije

sreda, 25. oktober 2017

Učinek klasične izolacije lahko preprosto izboljšate tako, da uporabite SuperFOIL parapropustno membrano SFBB in SuperFOIL parno zaporo SFTV.

Preberi več

Izolacija nikoli ne preneha z delovanjem

ponedeljek, 04. september 2017

Izolacija je kralj energijsko varčnih tehnologij – njeno delovanje se nikoli ne ustavi. Medtem ko gledate TV, ko spite in tudi ko ste zdoma, izolacija še vedno “dela”,...

Preberi več

Visoko učinkovita izolacija za obnovo zaščitene stavbe

torek, 25. april 2017

Naročnik je želel uporabiti visokotehnološko izolacijo, da bi bistveno zmanjšal izgube energije in da ne bi zgubil funkcionalnosti prostora zaradi uporabe debele tradicionalne izolacije.

Preberi več

S pomočjo SuperFOIL izolacije do novega rekorda

sreda, 14. september 2016

Fedor Konyukhov je v prejšnjem tednu postavil nov svetovni rekord. Z balonom na topli zrak je najhitreje do sedaj preletel okoli sveta

Preberi več
12345